Obiective turistice

Descoperă Valea Dobârlăului!

Satul Valea Dobârlăului este situat în județul Covasna, în partea de vest a Munților Buzăului, la o altitudine de 540 m, la 23 km de Sfântu Gheorghe și la 35 km de Brașov.

Peste munte, la 10 km pe drumul forestier, se poate ajunge la Întorsura Buzăului.

Valea Dobârlăului este o așezare de oieri, conform tradiției locale. Denumirea localității ar proveni de la pastorul Dobre, unul dintre primii locuitori veniți din Șcheii Brașovului, care ar fi avut stâna în aceste locuri.

Satul se află într-o zonă neatinsă încă de trepidațiile vieții contemporane. Aici, tradițiile și obiceiurile specifice zonei au fost conservate de-a lungul vremii, reușind să te poarte în timp, aducându-ți aminte de copilărie.

Printr-un sejur la Bubu House, vei simți ca și cum te-ai renăscut, pe meleaguri pitorești, unde timpul parcă a stat în loc. Aici, vei avea ocazia să te detașezi de problemele vieții cotidiene și să revii la lucrurile simple, care contează cu adevărat. Locul este înconjurat de natură, fiind situat pe un deal cu o priveliște superbă înspre munți.

Atracții turistice de vizitat

Mănăstirea Marcus

Dacă v-ați săturat de drumețiile în pădurile din jurul casei, puteți merge să vizitați Mănăstirea Marcus. Este amplasată în preajma pădurilor dese ale Clăbucetelor Întorsurii, în munții Carpaților de curbură, pe o colină deasupra orașului Dobârlău, fiind vizibilă de la mare distanță.

Locul în care este amplasată mănăstirea este de o frumusețe rară, oferind o superbă priveliște de ansamblu asupra întregii Țări a Bârsei.

Biserica fortificată din Prejmer

Biserca fortificată (cetatea) Prejmer este un monument istoric listat în patrimoniul UNESCO. Este cea mai mare fortificație de acest tip din sud-estul Europei, fiind construită de sașii care trăiau în aceste locuri. Cetatea a fost folosită ca refugiu în calea năvălirilor străine.

Aceasta era prevăzută cu ziduri înconjurătoare groase de 3-4 m și înalte de 12 m, bastioane fortificate, porți de fier și poduri mobile. În afara gurilor de foc amplasate pe ziduri, cetatea fusese prevăzută cu un dispozitiv de luptă numit „orga morții”, format din mai multe arme așezate la un loc care trăgeau toate deodată. Această „orgă” producea de fiecare dată inamicilor o stare de panică și pierderi grele în rândul soldaților.

În mijlocul cetății se află o biserică ce datează din secolele XIV – XV, în jurul căreia s-a ridicat, în acea perioadă, cetatea.

Distanța între localitățile Valea Dobârlăului și Prejmer este de 17 km, aproximativ 22 de minute de mers cu mașina.

 

Rezervația naturală „Valea Zimbrilor”

Aceasta este un alt punct de atracție semnificativ al zonei. Este amplasată într-o regiune lipsită de poluare, într-un cadru natural nealterat, oferind în același timp imagini de neuitat ale masivului Ciucaș.

Rezervația naturală „Valea Zimbrilor” deține momentan un număr de cinci exemplare de zimbri (Bison Bonasus), 2 fiind aduși din Elveția, 1 din Italia și 2 din Austria.

Pentru a ajunge la rezervație, trebuie să mergi pe drumul național 10 Brașov – Buzău, înspre orașul Întorsura Buzăului. Vei schimba direcția către Vama Buzăului pe drumul județean 103A. La ieșirea din localitatea Acriș, pe partea stângă, se află rezervația naturală „Valea Zimbrilor”.

Distanța față de Valea Dobârlăului este de 28 km, aproximativ 30 de minute de mers cu mașina.

Te-am făcut curios să ai o experiență de neuitat la Bubu House?
Te așteptăm cu drag!

Bubu House

Vino cu familia sau prietenii dragi ție și profită de o minivacanță de neuitat. Veți avea parte de toate dotările unui sejur reușit, inclusiv teren de minifotbal, ping-pong și heleșteu.